Veelgestelde vragen

Bezoeken

Ja, dat kan!
Op de -1 etage bij Albert Heijn en Gall & Gall zijn bankjes geplaatst en aan diverse picknicktafels op de begane grond kun je gekochte producten gebruiken.

 

Nee, net als een buitenmarkt of winkelcentrum is Markthal voor iedereen gratis toegankelijk.

 

Ja, mits ze zijn aangelijnd en op verantwoordelijkheid van de begeleider.

 

Ja, er is een toilet voor mindervaliden aanwezig op verdieping -1. Bekijk voor meer informatie de ondernemerspagina van Vendor Washrooms.

 

Ja, de liften welke de verdiepingen -4 t/m 1 ontsluiten zijn bereikbaar met een rolstoel. De marktvloer is daardoor vanuit de parkeergarage goed te bereiken. Ook de verschillende etages van de tijdtrap zijn hierdoor te bereiken.

 

Ja, er is een rolstoel beschikbaar. U kunt zich hiervoor melden bij het kantoor van Management/Beveiliging. Dit kantoor vindt u aan de lange zijde voorbij Andalus Fish.

 

Bezoekers in rolstoel kunnen de Markthalvloer d.m.v. de draaideuren of middelste schuifdeuren goed betreden. Via de parkeergarage kunnen zij met de lift de beursvloer bereiken. Veel horecagelegenheden met een bovenetage zijn vanaf hun balkon bereikbaar voor bezoekers in rolstoel. Met de lift gaat u dan naar de 1e etage. Helaas zijn de terrassen op de kramen niet toegankelijk omdat zij alleen een trap beschikbaar hebben.

 

Markthal ligt vlak naast het NS station Blaak op 1 minuut loopafstand. De tram, metro en bus stoppen bij NS station Blaak.

Op onze interactieve zuilen tref je de OV informatie aan.

 

Je kunt je fiets gratis parkeren in de openbare fietsenstalling van Gemeente Rotterdam naast station Rotterdam Blaak.

De parkeervakken rondom Markthal zijn in beheer van de Gemeente. Hiervoor gelden dan ook de voorwaarden die de Gemeente Rotterdam heeft vastgesteld.
Bekijk de website van de Gemeente Rotterdam voor verdere informatie: parkeren in Rotterdam

In Rotterdam geldt het volgende:

Voor het gebruik van de algemene gehandicaptenparkeerplaatsen op straat hoeft niet te worden betaald indien je je geldige gehandicaptenparkeerkaart duidelijk zichtbaar achter de voorruit legt.
Op reguliere parkeerplaatsen waar betaald parkeren geldt, kun je de gehandicaptenparkeerkaart niet gebruiken. Je bent hier parkeergeld verschuldigd, ook wanneer de algemene gehandicaptenparkeerplaats bezet is. Dit geldt ook voor gehandicaptenvoertuigen.

Interparking biedt enkel reguliere betaalde parkeerplaatsen, voor iedereen. Zij proberen wel voldoende plaatsen te creëren die het voor bezoekers in het bezit van een invalidekaart mogelijk maakt comfortabel te parkeren is (Ruime plekken, dicht bij in- en uitgang).
Zie voor meer informatie over het parkeren in Rotterdam: http://www.rotterdam.nl/product:algemene_gehandicaptenparkeerplaatsen

Je volgt de borden parkeergarage Interparking Markthal en neemt afslag Ds. Jan Scharpstraat vanaf de Blaak. De parkeergarage is vanuit beide richtingen makkelijk te bereiken. De doorrijhoogte is maximaal 2.05 meter. Het adres van de parkeergarage is Dominee Jan Scharpstraat 306.

Parkeergarage onder de Markthal

De bijna 1.200 plaatsen tellende garage is 24 uur en 7 dagen per week geopend en voorzien van diverse faciliteiten zoals (mindervalide) toiletten, royale liften, mindervalideplaatsen en roltrappen die je vanuit de parkeergarage direct naar het hart van Markthal brengen. De garage beschikt over de modernste technieken zoals een parkeergeleidingsysteem, kentekenherkenning en natuurlijk ook oplaadpunten voor elektrische voertuigen. Ook is het mogelijk om met je bankpas, Visa en MasterCard te betalen bij de in- en uitrit. Vooraf reserveren is mogelijk en kan tegen speciale tarieven.

Voor alle informatie over deze parkeergarage zoals bijv. de tarieven, inrijhoogte, aantal oplaadpunten etc, verwijzen wij je graag door naar de website van Interparking: Interparking

 

Ds. Jan Scharpstraat 298


3011 GZ Rotterdam