WdKA x Voedselbank Rotterdam

WdKA x Voedselbank Rotterdam

Voor Dutch Design Week 2020 zijn de studenten van Willem de Kooning Academie een samenwerking aan gegaan met de Voedselbank Rotterdam. 

 

Studenten van de product design opleiding van WdKA hebben zich de afgelopen periode bezig gehouden met onderzoek voor de Voedselbank Rotterdam. Toegang tot voedsel is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De laatste jaren zijn het aantal mensen, die afhankelijk zijn van de Voedselbank zelfs gestegen. De studenten hebben een onderzoek gedaan naar hoe design oplossingen kan bieden, aandacht kan genereren en taboes kan doorbreken op het gebied van toegang tot gezond, smaakvol en duurzaam voedsel. Op basis van dit onderzoek hebben zij creatieve ideeën bedacht om de organisatie te verbeteren. Het onderzoek en de ideeën zijn te vinden op de website https://foodforall.nu/

Om aandacht voor hun onderzoek te genereren is er van 17 t/m 25 oktober een expositie te bewonderen in Markthal. Daar geven de studenten meer informatie over hun project en laten concreet een aantal projecten ter plekke zien. 

 

Kom jij ook langs! We zien jullie graag.

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

Suikerfeest in de Markthal Lees meer
Verzamel ze allemaal! Lees meer
Moederdag acties Lees meer