Welkom Kings & Queens!

Welkom Kings & Queens!
17 - 27
April
2023

De koninkljke familie viert dit jaar Koninsdag in Rotterdam. Wij springen drie hoeraatjes in de lucht! 

 

Koning Willem-Alexander viert dit jaar zijn 56e verjaardag en 10-jarig koningschap in Rotterdam. De stad ontvangt de koning en gezelschap met een kleurrijk en divers programma, aldus Burgemeester Aboutaleb. Net voordat het gezelschap de dag feestelijk afsluit op de Binnenrotte, worden zij ontvangen in de Markthal. Nadat de royals Rotterdam verlaten, kunnen de deuren van Markthal wagenwijd open voor alle Kings & Queens. Dit zal naar planning rond 14:00 uur zijn. Vanaf 14:00 uur heten wij iedereen van harte welkom in de Markthal. 

 

Vóór Koningsdag worden er allerlei oranje activiteiten georganiseerd. Breng een bezoek aan de Markthal en kom alvast samen met ons in oranje sferen. 👇

 

Kijkje achter de schermen 

 

🤴🏼 Op Instagram delen we vanaf 17 april behind the scenes Koningsdag content vanuit Markthal. Volg ons en de weg naar Koningsdag van dichtbij via Instagram. 

 

Trotse ondernemers en oranje lekkernijen

 

De ondernemers zijn supertrots dat ze aan het koninklijke feestgezelschap mogen laten zien wat ze dag in, dag uit doen op deze prachtige locatie. Speciaal voor de gelegenheid hebben ze allerlei oranje lekkers voorbereid. Niet alleen voor de koninklijke familie, maar óók voor alle bezoekers die later op de dag langskomen.

 

Oranje opwarmertjes 

 

Afgelopen weekend heeft HipHop In Je Smoel een kunstwerk gemaakt voor het oog van onze bezoekers. En het resultaat mag er zeker zijn. Kom dat bewonderen!

Vanaf 19 april kun je je laten fotograferen in de staatsieportret pop-up.  Er zijn meerdere pop-ups in de stad, maar ook in Markthal unit 65 & 67 naast Royal Fish. Iedereen kan als een echte koning(in) op de foto! Lees er hier alles over. 

Op zaterdag 22 en zondag 23 april kun je jouw eigen, unieke kroon maken. En, ook heel leuk én origineel: oud-Hollandse spelletjes spelen, maar dan virtueel - georganiseerd door House of E-sports. 👩‍💻

Ook op maandag 24, dinsdag 25 en woensdag 26 april hult de Markthal zich al in oranjesferen. En binnenkort verschijnt er iets heel gers op onze gevel. Kun jij al raden wat het is? 👀

 

Winactie

 

Spot jij het gerse op onze gevel? Tag ons @markthal in je foto en maak kans op onze Koningsdag merchandise! 

 

Openingstijden 

 

Kom jij op Koningsdag naar de Markthal? Wij gaan open nadat de koninklijke familie de Markthal heeft verlaten. Dit is gepland rond 14:00 uur. We zijn die dag open tot 21:00 uur en de restaurants met een eigen ingang kunnen langer geopend zijn. 

 

Goed om te weten: in verband met het koninklijk bezoek, organiseert de Markthal dit jaar geen vrijmarkt voor kinderen.

 

Bekijk al het nieuws over Koningsdag in Rotterdam op de speciale website van de Gemeente Rotterdam.

 

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

1 - 11
June
2023
Rotterdam Pride Lees meer
Rotterdam Architectuur Maand Lees meer
22 - 9
Jun - Jul
2023
North Sea Round Town 2023 Lees meer