Goede voornemens met Markthal

Goede voornemens met Markthal

Een nieuw jaar betekent een frisse start, doelen stellen en de beste versie van jezelf worden. Ben je bezig met het maken van een goede voornemens lijst voor 2022 en wil je bijvoorbeeld gezonder eten, maar ook blijven genieten van al het lekkere eten dat er is? Dat kan! Markthal helpt jou met een aantal tips om gezond te blijven eten op de meest lekkere manier.

 

Vegetarisch of vegan

Vegetarisch of veganistisch eten is niet alleen gezond en duurzaam, maar ook een leuke uitdaging. Ga de challenge aan met je gezin, vriendengroep of huisgenoten. Kies een dag (of meerdere) in de week waarop je plantaardig of vegetarisch kookt. Op deze manier ontdek je vele lekkere en nieuwe gerechten, maar ook restaurants. Markthal is de perfecte plek om hier mee te beginnen. Neem bijvoorbeeld de Duck Burger Vega van The Duck Truck en sluit af met een Vegan PoPie met spinazie van Tsu Pies. Je zult zien dat het makkelijker is dan je denkt!

 

Eat your greens

Groenten zijn een belangrijke bron van vitamines, mineralen en voedingsvezels. Mensen die veel groenten (en fruit) eten, hebben een lager risico op het krijgen van ziekten. Een ander mooi voordeel van groenten is dat ze over het algemeen weinig calorieën bevatten. Wil je naast het gezonder eten ook een beetje op je figuur letten? Dan is het eten van groenten een heerlijke oplossing. Markthal heeft diverse plekken waar veggies genoeg zijn, zoals in de Aziatische supermarkt Wah Nam Hong. Je kan daarnaast ook een heerlijke Griekse salade bestellen bij Elliniko All Day Greek of bij één van onze andere restaurants.

 

Gezond “cheaten”

Het kan zijn dat je soms wat ongezonde dingen eet, omdat je weet dat je het dieet anders niet kunt volhouden. Als het je simpelweg blij maakt, ben je technisch gezien niet echt aan het valsspelen. Je houdt gewoon rekening met jouw eigen lichaam en its needs. Als je ‘cheat’, doe het dan goed. Een handje noten is bijvoorbeeld een plezier voor jouw lichaam. Noten verlagen je LDL-cholesterol en houden jouw bloedvaten gezond. Noten bevatten daarnaast veel gunstige voedingsstoffen zoals vezels, eiwit, ijzer en onverzadigd vet. Haal daarom op jouw cheatday een notenmix bij Elbnuts of Familynuts in Markthal. Ook kun je eens langsgaan bij Amy’s waar ze heerlijke frozen yoghurt aanbieden die 100% natuurlijk, biologisch en vers wordt aangeboden met toppings zoals vers fruit, muesli of noten.

 

Zo zie je maar, voornemens zijn nog zo moeilijk niet met een beetje hulp van Markthal. Kun jij nog meer inspiratie gebruiken bij jouw gezonde voornemens? Dan ben je van harte welkom bij Markthal en staan alle diverse keukens voor jou klaar!

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

1 - 13
February
2022
Het jaar van de tijger Lees meer
14 - 7
Jan - Feb
2022
IFFR 2022 Lees meer
x-mas gift guide Lees meer