5-jarig bestaan Markthal!

5-jarig bestaan Markthal!

Toen de Markthal op 1 oktober 2014 door Koningin Máxima werd geopend, was niet alleen Rotterdam, maar heel Nederland een icoon van formaat rijker.
In groten getale stroomden de bezoekers toe om een kijkje te nemen op deze unieke plek waar al het lekkere eten samenkomt.

Ondernemers 
Vijf jaar, 38,5 miljoen bezoekers later, is de Markthal nog steeds één van dé trekpleisters van Rotterdam. We spreken een aantal ondernemers uit de Markthal die vertellen over hun ervaringen.

Basq Kitchen
Kinga en Jessica, die werken bij BasQ Kitchen & Food en al 5 jaar het beste Spaanse eten serveren beamen dat: “Elke dag hier is compleet anders, al vijf jaar lang. Het is enorm gezellig, niet alleen met de bezoekers, maar ook onder de winkeliers!”

Casa Reinders

Mandy en Erik van Casa Reinders – óók al vijf jaar te vinden in de Markthal – genieten van hun plek op de toonaangevende locatie in Rotterdam. “Elke dag is weer nieuw,” zegt Erik. “Elke dag hoor je nieuwe verhalen en vooral ook andere talen.”

Obba’s
Maaike en Ugur van Obba’s Foodbar ondernemen ook vanaf het eerste uur. “Ondernemen in de Markthal verveelt nooit, het is hier altijd gezellig!”

Monsieur Saucisson
Remco van Monsieur Saucisson had aanvankelijk een pop-up contract van 3 maanden. Remco: “Dat was het begin van Monsieur Saucisson.” Hij lacht: “We dachten tijdens de openingsweek dat we genoeg voorraad zouden hebben voor de hele week. Na dag twee was alles al op en moest mijn oom even naar Frankrijk op en neer om extra voorraad in de kopen!”

Ibericus
“Eén van de leukste aspecten van de Markthal is de grote diversiteit aan culturen, zowel van de ondernemers als van de bezoekers”, zegt Jessica van Ibericus Ibérico vlees & vleeswaren, die al 2,5 jaar in de Markthal te vinden is. “Het is genieten om al die verschillende mensen voorbij te zien komen.”

Zien we jou ook snel in de Markthal?

Deel dit bericht

Meer nieuws & events

Terugblik Koningsdag Lees meer
Nog meer nieuwkomers! Lees meer
27
December
2022
Rotterdam Night Walk 2022 Lees meer