Markthal

10 JAAR MARKTHAL!

10 t/m 20 oktober 2024

Markthal 10 jaar

SMAAKDAGEN TERUGBLIK

10 jaar Markthal! En dat hebben wij gevierd! Vanaf 10-10 stond de Markthal 10 dagen lang in het teken van onze verjaardag.

Taste Talks, Een lange Taste Table, een foodie bag en proeven van heel veel lekker dat er al 10 jaar in de Markthal te verkrijgen is. Een korte terugblik:

10 jaar Markthal - Smaakdagen

eN DAT VIEREN WIJ...

In oktober 2014 werd de Markthal officieel geopend door onder andere (toen nog) Prinses Maxima. Dat betekent dat wij alweer 10 kaarsjes mogen uitblazen. Een mooie leeftijd die natuurlijk gevierd moet worden!

Van 10 tot en met 20 oktober kan je volop genieten van heerlijke events; om te proeven, van te leren of om te sparen.

TASTE TALKS

Kom naar de TASTE Talks in de Markthal! Zaterdagmiddag 12 oktober nodigen we beroemde lokale chefs en de kunsthistoricus van de Tijdstrap uit Rotterdam uit om presentaties te geven over gerechten, voeding en de toekomst ervan, maar ook juist het verleden door samen met Alexandra af te dalen naar de Tijdtrap van de Markthal. Kom dus langs en laat je inspireren!

Programma:

14:00 uur           Gijsbregt Brouwer

Deze Nederlandse trendwatcher en expert op het gebied van voeding en media en medeoprichter van De Buik, een platform dat de culinaire trends in Rotterdam in kaart brengt. Gijsbregt neemt de bezoekers in de Markthal tijdens zijn TASTE Talk mee  over de toekomst van voeding en gezondheid​ in 6 korte presentaties op zijn eigen boeiende, dynamische manier.

15:00 uur           Chefkok Job

Job Pattinasarany is niet alleen bekend als kok van de zender 24 KITCHEN, maar ook als schrijver van het culinaire boek "Job en Perry: Een klootzak-proof kookboek". Hij is gepassioneerd over koken en combineert humor met recepten die toegankelijk zijn voor iedereen. Naast zijn werk als auteur, deelt hij ook graag zijn Molukse roots en culinaire erfgoed in de vorm van zijn foodtruck concept TOKO PINDAKAAS op festivals door heel Nederland. 

Job zal de bezoekers van de Markthal op zijn eigen freestylende manier vertellen over verschillende food- en eettrends in dim sums, waar deze vandaan komen, welke food en keuken hij inspiratie uithaalt en zal ingaan op zijn top 5 van de Markthal. Ook zal hij Live een simpel gerecht maken met ingrediënten van verschillende ondernemers van de MARKTHAL. Dit wordt een culinaire wervelwind!

16:00 uur           Alexandra van Dongen,

Alexandra van Dongen (geboren in 1961) is een Rotterdamse kunsthistoricus en conservator. Ze werkt sinds 1986 bij Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, waar ze conservator historische vormgeving is. Tevens is zij bestuurslid van Stichting De Tijdtrap. Alexandra publiceert regelmatig over kunst en vormgeving. Tijdens de TASTE Talks maakt Alexandra een culinaire tijdreis door De Tijdtrap en zal ze dieper ingaan op 1.000 jaar koken in Rotterdam. Dit naar aanleiding van het gelijknamige kookboek dat in november verschijnt, voor het 10 jarig bestaan van de archeologie tentoonstelling De Tijdtrap in de Markthal.

SMAAKDAGEN

Meer dan 100 smaakmakers in de Markthal hebben inmiddels 10 jaar de smaak te pakken. En wie jarig is trakteert! Vanaf 10 oktober 2024 kun je 10 dagen lang van alles gratis proeven bij onze restaurants, op de markt en andere food spots in de Markthal. We beloven we je namelijk niet alleen een culinaire ervaring maar ook een persoonlijke ontmoeting met de ondernemers waarbij ze jou van alles laten proeven. Of het nu om Aziatische gerechten gaat, Oosterse of Mediterraanse... elke smaak vertelt een verhaal in de Markthal!

Profiteer ook gelijk van leuke aanbiedingen en acties! Besteed je meer dan € 15,- als je culinair komt genieten? Dan kom je in aanmerking voor een leuke foodiebag waarmee ook jij de smaak te pakken hebt! Haal bij een van de food spots jouw Smaakkaart, plak hier 2 smaakpunten en haal je eigen foodshopper op! Lees hier de actievoorwaarden.

Tas

PROEVEN IN DE MARKTHAL

Zoveel keus, zoveel smaken! Maar wat is nu echt lekker? Twijfel je tussen pindakaas met Pumpkin Spice (helemaal van dit seizoen) of met Karamel Zeezout? Wel eens worst met brie en zwarte knoflook gegeten? Nee? Proef dan nu of je dit lekker vindt!

Bij de volgende ondernemers kan je tijdens de Smaakdagen proeven:

  • Andalus Fish (unit 57-59)
  • Cheese & More (unit 21-23)
  • Cromwijk Kaasdok (unit 48)
  • De Pindakaaswinkel (unit 1-3)
  • ElbNuts (unit 22-24)
  • Family Nuts (unit 74)
  • Goudstroop (unit 39)
  • IJssalon (unit 53)
  • Madam Cocos (unit 27)
  • Marrakech Spices (unit 50)
  • Monsieur Saucisson (unit 45)
  • Papa's Tapas (unit 65-67)
  • Peppernuts (unit 2-4)

Actievoorwaarden

  • Door deelname aan de actie stem je in met de hier vermelde actievoorwaarden. 
  • De actie loopt van 10 oktober tot en met 20 oktober 2024 tot en zolang de voorraad van de tassen strekt. Dus OP = OP.
  • De smaakkaart en de smaakpunten worden verstrekt vanaf 10 oktober tot en met 20 oktober 2024.
  • Je kan de tas afhalen bij onze balie in de Markthal, tussen 12.00 en 17.00 uur.
  • De tas kan niet geruild of omgezet worden in een ander voordeel of korting.
  • Er kan slechts één smaakkaart per klant ingeruild worden voor de foodiebag.
  • We geven per dag een maximum aantal tassen weg. Het kan zijn dat de foodiebag niet meer beschikbaar is, dan kun je hem de volgende dag ophalen bij de Markthal.
  • Door deelname aan de actie wordt ingestemd met het delen van de persoonsgegevens voor zover deze nodig zijn voor het afhandelen van de actie.
  • Proeven: Zolang voorraad strekt. Vanwege hygiëne kunnen niet alle ondernemers iets te proeven aanbieden.

Deel dit bericht